Xhevahir Spahiu

REKUIEM PËR ORËN 6…

Ora 6

Akrepat si dy krahë të hapur që presin

dhe ti s’po vjen

ti s’po vjen as në 6 e një minutë

në 6 e dy minuta vetmia ish me mua

unë isha me vetminë në 6 e tre minuta

në 6 e katër bota ishte po ajo

6 e pesa i ngjante 6 e gjashtës si dy pika uji

6 e shtatë, 6 e tetë, 6 e nëntë, 6 e dhjetë

Ti s’po vjen

S’po vjen

S’vjen

në 6 e pesëmbëdhjetë

hodha sytë si dy vetëtima në fushën e orës së qytetit

akrepat u thyen si dy krahë të një zogu

që s’ekziston

Unë morra pikëllimin për dore

dhe ika

Leave a Reply

Your email address will not be published.