E KREHURA

Tregim Ismail KADARE Në muzgun e dhjetorit, në orën kur kupolat e pallateve dhe të katedraleve rishpërndanin ndriçimin e fundit të ditës që po

Tregim FLUTURA TË BARDHA Shazim MEHMETI Iu ba, sikur i doli, sikur i fluturoi, nji flutur prej goje. Fërkoi sytë,e ngriti shikimin përpjetë, pa

Tregim AURA Alda Taçe SHPATA Në atë llohë dëbore mendimet më trazonin, sikur dridheshin në një fushë të bardhë, të paanë. Qerpikët më rëndonin

Tregim NEPSQARËT Puntorie ZIBA Nuk do të doja që kjo ditë të zbardhte kurrë. Sot, nëse dikush më pyet se në cilën ditë të

Tregim ZAKONE PARAMARTESORE Hasinta ESKUDOS Midis Klaudios dhe së dashurës së tij ka një lidhje, e cila, gjatë dy muajve, përgjithësisht, po rrjedh kafeneve,

Tregim RRËZIMI I MONUMENTIT Ridvan DIBRA Monumenti duhet rrëzuar. Për një mijë e një arsye. Po ju kujtoj vetëm dhjetë prej tyre, të cilat,

Tregim YLLI I GJENERALIT Zija Çela Zoti Nerali ishte një nga tre specialistët civilë që dikur qenë thirrur të punonin për nevojat e ushtrisë.

Tregim Teodor Keko VARRI I ÇUDITSHËM Në varreza filloi të binte muzgu dhe andej nga thellësia, djathtas, gjithmonë duke ecur diagonal hyrjes kryesore, flakariti

Tregim Juan RULFO THUAJU TË MOS MË VRASIN! – Hustino, për kokën tënde, thuaju të mos më vrasin! Ec e thuajua këtë! Të më

Tregim PEMA E VDEKJES Shazim MEHMETI Plakut, kishte kohë që i kishte vajtur mendja për një kokërr dardhë, por nuk ia kishte thënë së

1 2 3 4