GJASHTËQIND VJET NDJENJË E DHIMBJES

Kënga “Moj e bukura More” edhe ndjehet, edhe këndohet, edhe interpretohet, edhe vlerësohet, edhe rimëkëmbet, edhe frymëzohet për të dhënë një mesazh të qartë

PROJEKT ME TËRËSINË E VET

(Rreth librit: Arti i këndimit dhe pedagogjia vokale, të autores-solo këngëtares Elife Podvorica-Jashari) Sami PIRAJ Libri “Arti i këndimit dhe pedagogjia vokale” i autores

MBI INTERPRETIMIN

Muzika, duke zgjedhur tingullin, madje edhe zhurmën, përpunon një materie të pakapshme, e cila, duke u zhdukur aty për aty, i kumton subjektivitetit të

JETONTE PËR MUZIKËN DHE JO NGA MUZIKA

Duke lexuar monografinë “Bilbili i Çarshisë së Shkupit”, kushtuar këngëtarit Gani Grubit, të autorit Bajram Çupi, gjejmë shumë fakte e argumente të identifikimit, por