SIMBOLIKA E NUMRIT SHTATË

Numri 7 është ndër numrat që ka lënë gjurmë në artin tonë popullorë, të trashëguar deri në kohën tonë. Ky numër kishte pasur kuptim

SIRENAT NË APOLLONI

Një tjetër figurë që trajtohet dhe që është shumë e përhapur në kapitelet e kishave të Europës Perëndimore është dhe ai i sirenës E

UJI QË RRJEDH

(Mikpritja shqiptare e Abdurrahman Pashait nga Tetova në poemën e Ashik Kenziut) Metin IZETI Abdurrahman Pashai, prefekti i Tetovës në fillim të shekullit të