Midis nesh

KUR PËR ANALFABETËT MENDOJNË TË TJERËT! Shoqëria shqiptare, ndër të tjerë, njeh edhe shumë individë që nuk e dinë se çfarë është turpi. Të

Me Sead Zimerin, filozof

KULTURËS SHQIPTARE I MUNGON ARSYEJA KRITIKE Nëse kalon një ditë pa lexuar, ndihem në ankth. Ndjehem sikur kam humbur diçka timen dhe madje ndihem

Ragip Sylaj

PËRBRI DASHURISË I. Kur je n’zemrën e dashurisë Je n’qelën e fisnikërisë Kur mrekullinë s’e ke përbrenda S’ndizet malli s’vjen as kënga II. Kur

Sokol Olldashi

NJË FSHAT MË FANITET SA HERË Një fshat më fanitet sa herë, Një lumë, një pyll, pak shtëpi, Dy rrugë të lidhura kryq, Tri

Për kritikën letrare

RITUAL QOKASH QESHARAK Nevoja e lexuesit për një kritikë të mirëfilltë letrare është e drejtpërdrejtë. Një figurë shkencore si ajo e kritikut letrar është

Agim H. Berisha

KLITHMË E HESHTUR  Ç’më humbasin fjalët Sa herë shkruaj për Ty Më bëhet Se je vetëm imi Peng më mbetet diçka Ardhja S’është ardhje

Luerda Avdiaj

FLISTE VDEKJA fliste vdekja krahëve të pulëbardhave horizonteve të atdheut tim që prej kohësh s’ia kam puthur dheun as valët e as qiellin peshkatarët

Nën thjerrë

SHFAQJEVE QË U SHTERET ZËRI Lëvizje politike të iniciuara dhe të zhvilluara nga artistë ka pasur vazhdimisht që kur arti është përdorur si formë

Fatos Arapi

DETI I vogël, me pantallona të, shkurtra,me këmbë të zbathura e një këmishë humaije, që e qepte vetë gjyshja…Ashtu darkë për darkë dilja në

Petrit Ruka

NJË ËNDËRR HUA A nuk më nis një ëndërr nga të tuat,Se (eh!) më në fund u plaka,Të miat si hiri, pa ngjyra, plot

1 2 3 83
  • KUR PËR ANALFABETËT MENDOJNË TË TJERËT! Shoqëria shqiptare, ndër të tjerë, njeh edhe shumë individë që nuk e dinë se çfarë është turpi. Të

    More
  • KULTURËS SHQIPTARE I MUNGON ARSYEJA KRITIKE Nëse kalon një ditë pa lexuar, ndihem në ankth. Ndjehem sikur kam humbur diçka timen dhe madje ndihem

    More
  • PËRBRI DASHURISË I. Kur je n’zemrën e dashurisë Je n’qelën e fisnikërisë Kur mrekullinë s’e ke përbrenda S’ndizet malli s’vjen as kënga II. Kur

    More