Midis nesh ARTISTI NË ROLIN E XHINGLA-MINGLAVE ZBUKURUESE TË PUSHTETIT! Historia njeh shumë momente kur artistët dhe intelektualët janë përkulur para dëshirës së pushtetit

ZHDUKJA E EROTIZMIT

Ndoshta në asnjë aktivitet tjetër nuk ka qenë vendosur një kufi aq i dukshëm midis kafshës dhe njeriut si në fushën e seksit Mario

TRADITA, HISTORI OSE PARADIGMË

Tradita është një koncept i gjithanshëm, ka kuptime të ndryshme në varësi të fushës në të cilën përdoret, por në përgjithësi i referohet tërësisë

DUKE KËRKUAR HAMLETIN

Aziz MUSTAFA Këtë kërkesë kishte ime bijë, nxënëse e klasës së nëntë, sot në këtë mëngjes prilli të ngrohtë. Mësuesja e gjuhës shqipe ua

DINJITETI I HUMBUR I SHKRIMTARIT

Konsumizmi i shfrenuar, triumfi i imazhit, realitetet elektronikë, ekspansioni i medias, duket se vërtet ia kanë lëkundur letërsisë dinjitetin e dikurshëm. E kam fjalën

NJË RRUGË E VËSHTIRË

Qysh nga abetarja e parë e Veqilharxhit që paralajmëroi lindjen e një periudhe të re në historinë e shqipes, Rilindjes sonë, rruga drejt emancipimit

DEGRADIMI I VLERAVE LETRARE

Tabloja aktuale e realitetit tonë letrar duket dëshpëruese, me perspektiva të pakta për një rikthim në rrjedhat normale që do të shënonin hapa progresivë

1 2 3 15