TEATRI JASHTË VETES

Kush e shkatërroi Teatrin Kombëtar? A ka adresë ku duhet të trokasim, apo fajtori banon diku klandestin, me qira… Nga Agron GËRGURI Nëse konstatojmë

REGJISORI I TEATRIT

Regjisori i teatrit, në kuptimin klasik të këtij termi, është ai që “ve në skenë” një pjesë, qoftë kjo dramë, tragjedi apo komedi, të

PSE MUNGON KRITIKA PËR TEATËR?!

Mungesa e kritikës profesionale ka ndikuar në humbjen e nuancave të përshkrimit të shfaqjes, të aktrimit, të elementeve skenike dhe ka humbur rrënjësisht diskutimin

POLITIKA DHE TEATRI

Ku mbarojnë fjalimet e pasionuara dhe ku fillon demagogjia? Si mund të njohim pikën përtej të cilës shprehja e nevojës për përvojë kolektive dhe