ZHDUKJA E EROTIZMIT

Ndoshta në asnjë aktivitet tjetër nuk ka qenë vendosur një kufi aq i dukshëm midis kafshës dhe njeriut si në fushën e seksit Mario

TRADITA, HISTORI OSE PARADIGMË

Tradita është një koncept i gjithanshëm, ka kuptime të ndryshme në varësi të fushës në të cilën përdoret, por në përgjithësi i referohet tërësisë

DUKE KËRKUAR HAMLETIN

Aziz MUSTAFA Këtë kërkesë kishte ime bijë, nxënëse e klasës së nëntë, sot në këtë mëngjes prilli të ngrohtë. Mësuesja e gjuhës shqipe ua

DINJITETI I HUMBUR I SHKRIMTARIT

Konsumizmi i shfrenuar, triumfi i imazhit, realitetet elektronikë, ekspansioni i medias, duket se vërtet ia kanë lëkundur letërsisë dinjitetin e dikurshëm. E kam fjalën

NJË PLUMB FATAL

Nxjerrja me të shpejtë nga burgu i një disidenti për shkak të ardhjes së një delegacioni evropian, në përbërje të të cilit është edhe

TEATRI JASHTË VETES

Kush e shkatërroi Teatrin Kombëtar? A ka adresë ku duhet të trokasim, apo fajtori banon diku klandestin, me qira… Nga Agron GËRGURI Nëse konstatojmë

NJË RRUGË E VËSHTIRË

Qysh nga abetarja e parë e Veqilharxhit që paralajmëroi lindjen e një periudhe të re në historinë e shqipes, Rilindjes sonë, rruga drejt emancipimit

1 2 3 19