Ragip Sylaj

PËRBRI DASHURISË I. Kur je n’zemrën e dashurisë Je n’qelën e fisnikërisë Kur mrekullinë s’e ke përbrenda S’ndizet malli s’vjen as kënga II. Kur

Sokol Olldashi

NJË FSHAT MË FANITET SA HERË Një fshat më fanitet sa herë, Një lumë, një pyll, pak shtëpi, Dy rrugë të lidhura kryq, Tri

Agim H. Berisha

KLITHMË E HESHTUR  Ç’më humbasin fjalët Sa herë shkruaj për Ty Më bëhet Se je vetëm imi Peng më mbetet diçka Ardhja S’është ardhje

Luerda Avdiaj

FLISTE VDEKJA fliste vdekja krahëve të pulëbardhave horizonteve të atdheut tim që prej kohësh s’ia kam puthur dheun as valët e as qiellin peshkatarët

Fatos Arapi

DETI I vogël, me pantallona të, shkurtra,me këmbë të zbathura e një këmishë humaije, që e qepte vetë gjyshja…Ashtu darkë për darkë dilja në

Petrit Ruka

NJË ËNDËRR HUA A nuk më nis një ëndërr nga të tuat,Se (eh!) më në fund u plaka,Të miat si hiri, pa ngjyra, plot

Klara Kodra

LETRA DASHURIE Ngjan se koha s’i ka prekur ato zarfe. Shkrimi I bukur, i qartë i mamasë sime Dhe shkrimi i pjerrët, i ngatërruar

Rita Petro

MOS E VRIT VETEN AS KËTË NATË Mos e vrit veten as këtë natëTiQë çdo mesnatë e gjen shtëpinëZhytur në errësirë…Ku e zeza dhe

Ali Podrimja

LUM LUMI A thua është dita jote e fundit në spital do t’i biem deri në fund a thua edhe kësaj dite të lodhur

Marisa ASHIKU

KËSHTU TË NDIEJ… Ke ndierë ndonjëherë qytetin e zhurmshëm, të mos pipëtij askund në ty, koha të t’mbesë peng nën tingujt e zërit, të

1 2 3 14