Ilire Zajmi

ËSHTË HERËT PËR TË VDEKUR Më mbaj fort për dore kur këmbët s’ më mbajnë Më fal një buzëqeshje fëmije kur të shfaqen rrudhat

Roland Gjoza

KUSH THA SE KAM DY SY kush tha se kam dy sy dy buzë dy duar kush tha m’i ke marrë ti, moj e

Xhevdet Bajraj

SHTËPIA E ZVARRANIKUT Ja ku e kemi lirinë si kafshë të lidhur prapa nevojtores mbi kulmin e së cilës valon flamuri kombëtar dhe e

Amrita Pritam

ADRESA IME Sot e kam fshirë numrin e shtëpisë, emrin e rrugës sefte. E fshiva drejtimin e çdo rruge. Dhe nëse duhet të më

Frederik Rreshpja

KOPSHTI Është kopshti ku kënga ime ka një statujë. Luanët e thyer të fëminisë Pinë ujë te pusi i vjetër, Mbi zjarret e trëndafilave

Miftar Gjana

ERA VIZATON PORTRETIN E ZOGJVE Një hap, dy hapa, tre hapa,Gjethet bien nga pemët,Siç bien vargjet nga koka imeNë letrën e pashkruar,Të bardhë.Era vizaton

Bruna Gjoni Pervathi

TI… Ti je diçka përtej  meje Diçka përtej dritës që vjen e ma thyen errësirën (Hapur i mbaj krahët) Si flamingot që sivjet zbritën

Artur Spanjolli

BAR JUVENILJA CASTELLO Bosh është tavolina, mbi tavëll shkëlqimi bien dritë, xhami mbi syprinë, kafeja pse s po vjen? Poshtë tendës së verdhë S’ka

Belfjore Qose

ZAGUSHI NË GETSEMANI Bën zagushi në Getsemani Dhe nata është e errët dhe e thellë, Troku i kalorësve akoma nuk dëgjohet Dhe zifti i

Agim Mato

NUK JAM AI QË SHEH Nuk jam ai që sheh. Jam tërësia e mungesave dhe atyre që nuk i arrita t’i bëj. Të gjitha