Taxhudin Shabani

QUO VADIS STATUS QUO Si një problem suicidal, apo thënë anti-feminist, të hapareshur si skifter mbi tanke e si kapakë breshkash, lundronin të vezulluar

Anila Toto

DETIT TIM Aty thellë, në blu dua të zhytem.E dua atë det!Edhe nëse shihni që po mbytem,mos u alarmoni,por lermëni të qetë. Do nis revanshin

Sali Bashota RREGULLAT E VETMISË S’është dashur të mërziten ëndrrat Ashtu siç thonë poetët Pse jeta ka kaq shumë dhimbje Kur vjen e diela

/

Sadik Krasniqi EC UDHËS Në shtëpinë me derën e çelur mos hy ka hile aty të shkon kryet dhe fytyra Në derën që s´çelet

Donika Dabishevci ULURIN DEKA… Zani dramatik i folëses ngjeth mishnat.Lufta ka hapë krahtë.Emra fshatrash, qytetesh, mahallash,pikëpjeken me shifra të vrarësh.Pikat e kuqe n’hartë lexohen

Teki Dërvishi I VARUR ME VARGJE PËR DRURIN E BLERTË Gjithmonë̈ do të këndoj për pendesën e thellë Për një nënë që nuk ia

Jamarbër Marko U KTHEVA PËR NJË LOT… Unë u ktheva Për të parë një lot që mund të bjerë kudo Nuk u ktheva Për

Teodor Keko E DASHUR ERDHA E dashur erdha! Pse vrenjtesh kot? Ti po më prisje përsëri, mos u çudit, unë jam një zog. kur

Çetina Kuçuku ZËRI I BRENDISË Fushë betejën e brendisë zëri vjen butë, i dashur, i ashpër, i vrazhdë, dëftues, pyetës urdhërues, i besueshëm  Kjo

Samir Perihana TRËNDAFILI I POETIT Kur e varrosën Oratorët derdhën mbi varr karvanë me elozhe dhe fjalë “ Poet i pavdekshëm, zë bilbil “

1 2 3 4 5 14