DE RADA I PAPËRFUNDUAR…

Vepra e De Radës shfaqet sot, në shekullin tonë, “e përjetshme” (domethënë ruan kuptim dhe vlerë për të gjitha kohët), dhe “historike” (domethënë kalon

EKZILI NË SHKRIM

Parimi i identitetit kulturor koincipon me principin e dialogizimit / tjetërsisë. Identiteti kulturor definohet përmes konceptit të dyfishtë: si nacional dhe si kozmopolit Afrim

Poezi Luan RAMA ODE PËR TEMPUJT QË NUK U HARRUAN* “Ka shumë pellgje gjaku nëpër botë / ku vallë do rrjedhin ato?…” (Jacques Prevert)

E KREHURA

Tregim Ismail KADARE Në muzgun e dhjetorit, në orën kur kupolat e pallateve dhe të katedraleve rishpërndanin ndriçimin e fundit të ditës që po

ZHDUKJA E EROTIZMIT

Ndoshta në asnjë aktivitet tjetër nuk ka qenë vendosur një kufi aq i dukshëm midis kafshës dhe njeriut si në fushën e seksit Mario

POEZIA E QERIM ARIFIT

Vitet e shtatëdhjeta, kur Qerim Arifi boton poezinë e tij në shtypin e kohës, paralajmëron se ai radhitet ndër poetët modern, sepse brezi i

1 2 3 4 5 70