Armenida Qyqja SHPIRT I PAGËZUAR Drita e syrit tënd më lan Pikërisht kur nis dyshoj veten, Vlerën time nën zhubrat e kohës, Tymin e

Agim Spahiu UNË, I ZAKONSHMI YT Shpesh shpërthej e dal prej gjoksit tim si Drini në vjeshtë, shpesh, sa shpesh! Ki durim! Jam në

FAN S. NOLI DHE SIMBOLIZMI

Vargjet noliane duket sikur u ngjajnë tingujve të Wagnerit. Dridhjet dhe tonet janë origjinale dhe të veçanta karshi poetëve bashkëkohës që kanë praninë e

DOZIMI I KULTURËS

A e kuptuan ndonjëherë politikanët shqiptarë se, në asnjë pyetësor, në asnjë program e strategji të pushtetit maqedonas nuk flitet për kulturën shqiptare në