RRËMBIMI I PERSEFONIT…

Miti i Persefonit simbolizon ardhjen e pranverës që përkon me ardhjen e saj në tokë, ndërsa rikthimi në Had pas gjashtë muajsh, përkon me

Frederik Rreshpja UDHA E LIQENIT Unë kam kaq nevojë për ty, Më shumë se ky liqen për përrenjtë. Se dora ime nuk rastësisht mbi

Jim Morrison KËNGA FANTAZMË Zgjohu! Shkundi ëndrrat nga floknaja jote vogëlush i dashur, i miri im. Zgjidhe ditën dhe shenjën e saj, ajo, hyjnesha

Midis nesh ARTISTI NË ROLIN E XHINGLA-MINGLAVE ZBUKURUESE TË PUSHTETIT! Historia njeh shumë momente kur artistët dhe intelektualët janë përkulur para dëshirës së pushtetit

Xheladin Rexhepi TJETËRSIM METAFIZIK nëse e nesërmja vjen Pas shpërthimit të planetit Bërthamës së uraniumit Tunduar epshi gjaku e krimi Bota do të jetë

Xhevahir Spahiu REKUIEM PËR ORËN 6… Ora 6 Akrepat si dy krahë të hapur që presin dhe ti s’po vjen ti s’po vjen as

ALBANIZMA LETRARE E KANUNIT

Albanizma është cilësuar nga kritika si një vepër që shpreh vullnetin dhe dëshirën që më në fund shqiptarët, pasi kanë përmbushje detyrat historike, të

1 2 3 70