Zhuliana Jorganxhi

ZOGJTË E ZËRIT TËND

(“Nderit të kombit”, bilbilit të Kosovës, hyjneshës Nexhmije Pagarusha)

Kaq vjet Pagarusha kaq vjet!

S’t’i shoh syt’ e bukur! Medet!

Këpus një kujtim-trëndafil me vesë,

në gemb rri një zog,

kënga mos të vdesë!

.

Buza heshton, zërin t’ia dëgjojë!

Të shurdhohët nata,

heshtja mos përgjojë!

Karakoll i këngës bëhet zemra jonë,

zogjtë e zërit tënd,

kurrë mos pushojnë!

.

Thuaja këngës Pagarusha!

Pash syt’ e tu!

Dritë yjesh tingujt të pikojnë!

Dhe në të dyja sy më sy,

në dritën e tyre

dritën e syve të takojmë!

1990

Leave a Reply

Your email address will not be published.