Agim Mato

NUK JAM AI QË SHEH

Nuk jam ai që sheh.

Jam tërësia e mungesave dhe atyre që nuk i arrita t’i bëj.

Të gjitha i tërheq me vete e s’mund të ndahem prej tyre.

Jam gjithë ëndrrat që më kanë ndjekur si një film që nga

fëmijëria e hershme.

Kisha kaq dëshira, kaq pasione! Me një ashensor drite

ngjitesha në dritaren e një ylli,

dhe shihja atje poshtë,

si nga dritarja e Perëndisë,

gjithë padrejtësitë e një ideologjie,

që s’kishin të sosur.

Shihja si na veçonin sipas llojit,

na mohonin liritë, të drejtat

dhe fabrikonin robotë njerëzorë,

të programuar në emër të një utopie.

Nuk jam ai që sheh.

Jam tërësia e mungesave

dhe atyre që nuk më lanë t’i bëja në jetë.

Leave a Reply

Your email address will not be published.