Amrita Pritam

ADRESA IME

Sot e kam fshirë numrin e shtëpisë,

emrin e rrugës sefte.

E fshiva drejtimin e çdo rruge.

Dhe nëse duhet të më kërkosh ende,

vetëm trokit në derë,

në çdo rrugë, në çdo qytet, në çdo vend.

Është një mallkim, por edhe një bekim:

dhe kudo ku do të gjesh një shpirt të lirë,

aty është shtëpia ime!

(Në shqip: Irena Dono)

Leave a Reply

Your email address will not be published.