Xhevdet Bajraj

SHTËPIA E ZVARRANIKUT

Ja ku e kemi lirinë

si kafshë të lidhur prapa nevojtores

mbi kulmin e së cilës valon

flamuri kombëtar

dhe e ushqejmë kur t’na bie ndërmend për te

me përralla

me këngë patriotike dhe me poezi

Dhe nuk jemi pak që përkujdesemi për të

në një shtëpi të vogël

jetojmë

katër gjenerata

pesëdhjetëedy anëtarë të familjes

dhe shpesh na vizitojnë nipërit e mbesat

farefisi e miqtë po ashtu

së bashku arrijmë të jemi afër dy milionë

Sa herë të kemi nevojë për ajër të pastër

shkojmë në kafene

apo ikim përgjithmonë në shtetet e huaja

dhe atje bëjmë selfi

Veç thonjtë i presim në oborr

dhe qethemi ndonjëherë

se duart

paj duart i kemi larë qëmoti

Leave a Reply

Your email address will not be published.