Frederik Rreshpja

KOPSHTI Është kopshti ku kënga ime ka një statujë. Luanët e thyer të fëminisë Pinë ujë te pusi i vjetër, Mbi zjarret e trëndafilave

Miftar Gjana

ERA VIZATON PORTRETIN E ZOGJVE Një hap, dy hapa, tre hapa,Gjethet bien nga pemët,Siç bien vargjet nga koka imeNë letrën e pashkruar,Të bardhë.Era vizaton

T. S. ELIOT SI KRITIK

T. S. Eliot është një nga kritikët letrarë më të mëdhenj të Anglisë nga pikëpamja e korpusit dhe cilësisë së shkrimeve të tij kritike.

Bruna Gjoni Pervathi

TI… Ti je diçka përtej  meje Diçka përtej dritës që vjen e ma thyen errësirën (Hapur i mbaj krahët) Si flamingot që sivjet zbritën

Artur Spanjolli

BAR JUVENILJA CASTELLO Bosh është tavolina, mbi tavëll shkëlqimi bien dritë, xhami mbi syprinë, kafeja pse s po vjen? Poshtë tendës së verdhë S’ka

Belfjore Qose

ZAGUSHI NË GETSEMANI Bën zagushi në Getsemani Dhe nata është e errët dhe e thellë, Troku i kalorësve akoma nuk dëgjohet Dhe zifti i

Agim Mato

NUK JAM AI QË SHEH Nuk jam ai që sheh. Jam tërësia e mungesave dhe atyre që nuk i arrita t’i bëj. Të gjitha

Taxhudin Shabani

QUO VADIS STATUS QUO Si një problem suicidal, apo thënë anti-feminist, të hapareshur si skifter mbi tanke e si kapakë breshkash, lundronin të vezulluar

Anila Toto

DETIT TIM Aty thellë, në blu dua të zhytem.E dua atë det!Edhe nëse shihni që po mbytem,mos u alarmoni,por lermëni të qetë. Do nis revanshin

1 2 3 4 5 37