Rita Petro

MOS E VRIT VETEN AS KËTË NATË Mos e vrit veten as këtë natëTiQë çdo mesnatë e gjen shtëpinëZhytur në errësirë…Ku e zeza dhe

Refleksione

KUR POEZIA DHE AUTORI BËHEN ZËDHËNËS TË DITËS (Mbi librin” Zanore me zë zane” të Marin Kelmendit) Agim L. BAJRAMI Me Marinin njihem nëpërmjet

Ali Podrimja

LUM LUMI A thua është dita jote e fundit në spital do t’i biem deri në fund a thua edhe kësaj dite të lodhur

Marisa ASHIKU

KËSHTU TË NDIEJ… Ke ndierë ndonjëherë qytetin e zhurmshëm, të mos pipëtij askund në ty, koha të t’mbesë peng nën tingujt e zërit, të

Ilire Zajmi

ËSHTË HERËT PËR TË VDEKUR Më mbaj fort për dore kur këmbët s’ më mbajnë Më fal një buzëqeshje fëmije kur të shfaqen rrudhat

Roland Gjoza

KUSH THA SE KAM DY SY kush tha se kam dy sy dy buzë dy duar kush tha m’i ke marrë ti, moj e

Xhevdet Bajraj

SHTËPIA E ZVARRANIKUT Ja ku e kemi lirinë si kafshë të lidhur prapa nevojtores mbi kulmin e së cilës valon flamuri kombëtar dhe e

Amrita Pritam

ADRESA IME Sot e kam fshirë numrin e shtëpisë, emrin e rrugës sefte. E fshiva drejtimin e çdo rruge. Dhe nëse duhet të më

DEKONVENCIONALIZMI I RRËFIMIT

(Bajram Sefaj, “Prozë urbane”, tregime, botoi Sh.B. “Faik Konica”, Prishtinë) Ramadan MUSLIU Bajram Sefaj si prozator që nga fillimet e tij është përpjekur të