Poezi: Xhemaludin Llatiq HIMNET E NJË MIKU TË PASTËR Kur përjetë i mbyllin sytë e vet poetët ua hapin të tjerëve                                         Saadiu Zot,

POEZI: Olimbi Velaj SA SHPEJT Sa shpejt u tret veli i kaltër në kohën që na shtang në skelete numrash matës që s’i lexon

Poezi: David CAPPELLA GOBBO FLET PËR DASHURINË E FUNDIT TË JETËS SË TIJ E doja, ajo mbeti mospërfillëse. Ajo rrinte ulur dhe i ngacmonte

Poezi: Enver Visoka NATA  E PRERË ME GËRSHËR si vdes mrekullia e kësaj nate të prerë me gërshërë braktisur nga frika për Zotin anijen

Poezi: John Yamrus POETI AKADEMIK është përfshirë në antologji të panumërta. ai ka marrë bursa dhe grante. ai është i njohur si aktivist dhe

Poezi: Sadik Krasniqi PERGAMENË E HIRTË Në pergamenën e hirtë prej drite Pikturon karafila të zi Dhe përfytyrimin e fytyrës së saj të bukur

Poezi: Arbër SELMANI KUR VDIQ BABA Kur vdiq baba, vdiq një pjesë e imja vdiq pak edhe nana e pak edhe motra me të

Poezi: Nizar KABBANI TI SHKRUAN POEZI, UNË VETËM VENDOS EMRIN! Nuk kam i fuqi të të ndryshojdhe as të të shpjegoj…Mos beso asnjëherë se

Poezi: ALMA ZENELLARI LETËR E PADËRGUAR A e di se rrufetë e mallit tim për Ty, përplasen dhimbshëm brenda zemrës, e dashur motër? Dhe nëse ti vonoheshkëto

Poezi: Shkurtë Kadriu Çitaku VERDH’SI Si hynen’konakun e shpirtit tem n’ofshamë n’kaçubat’shpirtit si mrrive shpalue sall’ n’dite zie per me nifjalen t’kputun si fije