NJË ZË I BUKUR POETIK

(Saranda Mehmedi, POIESIS, Sigmapres, Shkup, 2021) Ndue UKAJ Fjala poezie ka origjinë te termi antik poiesis dhe do të thotë krijim. Kjo domethënë se

Poezi: Blerina Rogova Gaxha TË MARTUARIT të martuarit nuk flasin për seksin nuk flasin për çmenditë të martuarit sillen me dashamirësi si miq të

KORTEZHI I NGRIRË

Tregim Biser MEHMETI Me sytë e vagëlluar e shihja kortezhin e dërrmuar që mërdhihej nga të ftohtit. Derisa prisnin të hapej varri, disa lëshonin

RRUGËTIM NËPËR KOHË

(Rreth librave “Andrra në beze” dhe “Korça sipas një kosovari” të Agron Shalës) Zyrafete SHALA Stili i të shkruarit dhe qasja origjinale në trajtimin

Poezi: Lulzim HAZIRI SHIU Е SOLLI VJESHTËN DHE U HESHT Shiu е solli vjeshtën dhe u heshtSi një kamerier bakshishin kur e pret Toka

MALLKIMI

Tregim Mimoza EREBARA Nuk pritën as sa të shkonin brenda, por filluan të puthen me zjarr, duke mos parë më asgjë. Burri e tërhoqi

HERMETIZMI TE GIUSEPPE UNGARETTI

Tek impresionistët, ekzistencialistët, ekspresionistët gjurmët vërehen qartësisht, thuajse tredimensionalisht (Hamdi) Erjon MUÇA Hermetizmi, mund të quhet edhe arti i fshehjes, ose është, arti i

Poezi: Arif Bozaxhi BIBLIOTEKË YJESH për ta dashuruar gruan nuk mjafton një jetë pa i lexuar yjet. LEJLEKU në lumin Majna një lejlek, pinte